Dr Gejl Dilejni

Počasni član centra IMAGO, stalni supervizor članova Centra

Dr Gejl Dilejni (Gayle Delaney, PhD) je pionir na polju savremene analize snova, sa više od 40 godina iskustva u praktičnom radu na snovima. Nakon završenih osnovnih studija na prestižnom univerzitetu Prinston, dr Dijelni je doktorirala kliničku psihologiju, nakon čega je godinu dana slušala predavanja na Institutu za analitičku psihologiju K.G. Jung u Cirihu, kao i Ruske studije na Institutu političkih studija u Parizu. Dobitnik je i nagrade za životno delo Međunarodnog saveza za proučavanje snova (International Association for the Study of Dreams). Osnivač je i direktor Dilejni i Flauers profesionalnog centra za konsultacije o snovima (Delaney & Flowers Professional Dream and Consultation Center) iz San Franciska. Dr Dilejni je prošla i brojne edukacije iz različitih oblasti kliničke psihologije i psihoterapije: Racionalno – emocionalna terapija, Psihoanalitički pristup proučavanju snova, Porodična terapija i Jungovska analiza.

Dr Dilejni je predavač o snovima i spavanju, autor mnogih knjiga iz te oblasti i kolumnista. Poseduje jedinstvenu privatnu praksu u kojoj se specijalizovala za podučavanje drugih da bolje razumeju praktične metafore u snovima koristeći metod intervjua koji je osmislila nezadovoljna i bapskim i klasičnim psihijatrijskim pristupom razumevanju snova. Metod je počela da razvija još tokom studija na Prinstonu jer je bila skeptična prema prihvaćenim metodima zasnovanim na koncepcijama i tradicionalnim formulacijama Frojda i Junga. Svoju karijeru je posvetila oslobađanju snevača od unapred konstruisanih tumačenja da bi mogli da odmah praktično i razumno upotrebe uvide do kojih svake noći dolaze putem snova. Metod je strukturiran da kroz seriju pitanja omogući snevaču da sam otkrije značenje svojih snova. Otkako je izašla njena prva knjiga, Živeti svoje snove, 1980. godine, podučava pojedince i grupe kako da rešavaju svoje ljubavne, porodične, profesionalne i kreativne probleme razumevajući i koristeći poruke svog snevajućeg uma.

Dr Dilejni je i osnivač i prvi predsednik Međunarodnog saveza za proučavanje snova, koji je interdisciplinarna međunarodna organizacija posvećena skretanju pažnje na dostignuća na polju proučavanja snova kako stručnoj, tako i široj javnosti. Savez podstiče akademsko istraživanje i objavljivanje radova iz oblasti koja je nepravedno, ali i suviše često prepuštana raznim oblicima sujeverja. Osim toga, Dr Dilejni je bila voditelj emisija na radiju i televiziji i SAD, Kanadi, Italiji, Francuskoj i Kanadi putem kojih je naglašavala potrebu za obrazovanjem javnosti o praktičnoj primeni upotrebe snova za rešavanje problema, kao i za značaj kvalitetnog spavanja za poboljšanje efikasnosti, smanjenje grešaka u radu i nezgoda, kao i poboljšanju  života u svim njegovim aspektima.

Dr Dilejni je autor brojnih knjiga o snovima:

Od 2015. godine dr Gejl Dilejni je počasni član Centra za dubinsko-psihološko istraživanje snova IMAGO, a članovima Centra drži didaktičku analizu i podučava ih efikasnijem korišćenju metode intervjuisanja snevača, što je jedina grupa te vrste koju dr Dilejni drži u Evropi. Osim toga, dr Dilejni je i supervizor rada analitičara Centra IMAGO.

Za više informacija o dr Gejl Dilejni posetite sledeći sajt: http://smartdreams.net/ gde ćete naći linkove ka galeriji snimaka na Youtube-u.

Obratite nam se bez ustručavanja. Dostupni smo za Vas radnim danima između 11 i 19h.