Radionica “Od transakcije do akcije”

Nakon uspešno održane radionice u Novom Sadu, sada i u Beogradu po PRVI PUT i to PROMOTIVNO! 

Subota, 23. mart 17-19h, Centar KRUGOVI, Dositejeva 17/1 

Prilika da bolje upoznate sebe kroz razumevanje značenja svojih snova i tehnike transakcione analize.

ANALIZOM SNOVA otkrivamo zagonetke koje dolaze iz nesvesnog dela ličnosti, čije razumevanje služi kao važna dopuna i korekcija našeg sveukupnog funkcionisanja a daljom analizom transakcija dobijamo širu, potpunu sliku naše unutrašnje dinamike.

Snovi su ukazuju na mnoge elemente psihičkog života, a onima koju tu poruku žele da čuju pomažu da poboljšaju svoje celokupno psihičko funkcionisanje. Oni otkrivaju uzroke problema, ali nude i više od toga – u njima se krije razvojni potencijal ličnosti, oni usmeravaju ka rešenju problema. Analiza snova ima zadatak da u središte terapijskog procesa smesti samog snevača i da ga usmeri pitanjima ka samostalnom otkrivanju sadržajnosti snova što vodi do potpunijih uvida u ličnost, a kasnije i do željenih promena.

TRANSAKCIONA ANALIZA (TA) je teorija ličnosti i teorija komunikacije, ona je metod zasnovan na analizi poruka i transakcija. Ona nam daje predstavu o psihološkoj strukturi osobe koristeći model ego. TA razlikuje tri osnovna ego stanja – Roditelj, Odrasli i Dete i ona predstavljaju grupu povezanih ponašanja, misli i osećanja, jedne osobe, odnosno način na koji ljudi ispoljavaju deo svoje ličnosti u datom vremenu. Transakciona analiza nam pomaže da razumemo svoje emocije i postupke i samim tim povećamo kvalitet života.

Želimo da vas upoznamo sa našim načinom rada i da vam pružimo priliku da ga na promotivnoj radionici isprobate i uverite se da je baš to pristup koji vam odgovara. Radionica će se sastojati od praktičnih primera za predstavljanje metoda i od pokaznog praktičnog dela rada na snovima učesnika.

RADIONICU VODE:

Slobodan Nikolić, sertifikovani integrativni psihodinamski analitičar snova – savetnik i terapeut (pod mentorstvom dr Ivana Nastovića i dr Gejl Dilejni). Osnivač je Centra za dubinsko-psihološko istraživanje snova IMAGO. Bavi se individualnim i grupnim psihološkim savetovanjem i terapijom odraslih osoba. Vodio je iskustvene grupe analize snova u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i Vukovaru.

Ana Radević, master psiholog, TA psihoterapeut pod supervizijom, trener asertivne komunikacije sa višegodišnjim iskustvom u savetovanju i psihoterapiji odraslih osoba. Jedna je od osnivača Centra
Paraktika čiji je osnovni cilj razvoj i unapređenje ljudskih potencijala kroz proces edukacije, savetovanja i psihoterapije. Ima privatnu praksu u Novom Sadu.

Promotivna kotizacija za radionicu je 1000 dinara. Neophodne su rezervacije, uz uplatu polovine iznosa kotizacije od 500 dinara, a preostali deo novca se uplaćuje na samoj radionici.

Prijava na telefon 064/2879102 ili na centarimago@gmail.com

BROJ MESTA JE OGRANIČEN, rad je u malim grupama!

Ova radionica može da preraste u redovnu grupu, ako se pokaže interesovanje.

Podelite ovaj članak

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Obratite nam se bez ustručavanja. Dostupni smo za Vas radnim danima između 11 i 19h.