Radionica “Od transakcije do akcije”

Nakon uspešno održane radionice u Novom Sadu, sada i u Beogradu po PRVI PUT i to PROMOTIVNO! 

Subota, 23. mart 17-19h, Centar KRUGOVI, Dositejeva 17/1 

Prilika da bolje upoznate sebe kroz razumevanje značenja svojih snova i tehnike transakcione analize.

ANALIZOM SNOVA otkrivamo zagonetke koje dolaze iz nesvesnog dela ličnosti, čije razumevanje služi kao važna dopuna i korekcija našeg sveukupnog funkcionisanja a daljom analizom transakcija dobijamo širu, potpunu sliku naše unutrašnje dinamike.

Snovi su ukazuju na mnoge elemente psihičkog života, a onima koju tu poruku žele da čuju pomažu da poboljšaju svoje celokupno psihičko funkcionisanje. Oni otkrivaju uzroke problema, ali nude i više od toga – u njima se krije razvojni potencijal ličnosti, oni usmeravaju ka rešenju problema. Analiza snova ima zadatak da u središte terapijskog procesa smesti samog snevača i da ga usmeri pitanjima ka samostalnom otkrivanju sadržajnosti snova što vodi do potpunijih uvida u ličnost, a kasnije i do željenih promena.

TRANSAKCIONA ANALIZA (TA) je teorija ličnosti i teorija komunikacije, ona je metod zasnovan na analizi poruka i transakcija. Ona nam daje predstavu o psihološkoj strukturi osobe koristeći model ego. TA razlikuje tri osnovna ego stanja – Roditelj, Odrasli i Dete i ona predstavljaju grupu povezanih ponašanja, misli i osećanja, jedne osobe, odnosno način na koji ljudi ispoljavaju deo svoje ličnosti u datom vremenu. Transakciona analiza nam pomaže da razumemo svoje emocije i postupke i samim tim povećamo kvalitet života.

Želimo da vas upoznamo sa našim načinom rada i da vam pružimo priliku da ga na promotivnoj radionici isprobate i uverite se da je baš to pristup koji vam odgovara. Radionica će se sastojati od praktičnih primera za predstavljanje metoda i od pokaznog praktičnog dela rada na snovima učesnika.

RADIONICU VODE:

Slobodan Nikolić, sertifikovani integrativni psihodinamski analitičar snova – savetnik i terapeut (pod mentorstvom dr Ivana Nastovića i dr Gejl Dilejni). Osnivač je Centra za dubinsko-psihološko istraživanje snova IMAGO. Bavi se individualnim i grupnim psihološkim savetovanjem i terapijom odraslih osoba. Vodio je iskustvene grupe analize snova u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i Vukovaru.

Ana Radević, master psiholog, TA psihoterapeut pod supervizijom, trener asertivne komunikacije sa višegodišnjim iskustvom u savetovanju i psihoterapiji odraslih osoba. Jedna je od osnivača Centra
Paraktika čiji je osnovni cilj razvoj i unapređenje ljudskih potencijala kroz proces edukacije, savetovanja i psihoterapije. Ima privatnu praksu u Novom Sadu.

Promotivna kotizacija za radionicu je 1000 dinara. Neophodne su rezervacije, uz uplatu polovine iznosa kotizacije od 500 dinara, a preostali deo novca se uplaćuje na samoj radionici.

Prijava na telefon 064/2879102 ili na centarimago@gmail.com

BROJ MESTA JE OGRANIČEN, rad je u malim grupama!

Ova radionica može da preraste u redovnu grupu, ako se pokaže interesovanje.

Podelite ovaj članak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Obratite nam se bez ustručavanja.