Slobodan Nikolić, psihoterapeut

Slobodan Nikolić
master psiholog – psihoterapeut, specijalista integrativne psihodinamske analize snova
 

Psiholog i psihoterapeut sa više od 15 godina iskustva u radu sa klijentima. Bavi se individualnom i grupnom psihoterapijom odraslih osoba i parova. Radi u Pančevu i Beogradu. Osnivač je Centra IMAGO.

Završio je Vojnu akademiju, gde je diplomirao Vojnu psihologiju kod prof. dr Petra Kostića sa najvišom ocenom. U svom diplomskom radu bavio se problemima borbenog stresa u borbenim dejstvima na moru. Taj rad je ocenjen kao pionirski u našoj zemlji (kompletan rad možete pročitati ovde).

Završio je master akademske studije psihoterapije i stekao zvanje master psiholog  na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić, sa prosečnom ocenom studija 9,79. Istraživački master rad možete pročitati ovde.

Učenik je dr Ivana Nastovića, kliničkog psihologa i psihoterapeuta, čija je uža specijalnost analiza snova. Završio je specijalističku edukaciju za analitičara snova u Centru za dubinsku psihologiju i analizu snova “Karl Gustav Jung”, Beograd. Od 2012. godine je specijalista integrativne psihodinamske analize snova (diplomu možete videti ovde).

2016. godine je stekao i diplomu naprednog programa metode analitičkog intervjua (diplomu možete videti ovde) na The Delaney & Flowers Dream and Consultation Center, pod vođstvom i direktnom supervizijom dr Gejl Dilejni, koja je vodeći svetski stručnjak u primeni analize snova u psihoterapiji i psihološkom savetovanju. Dr Dilejni je autorka velikog broja knjiga, od kojih je Prodor u svet snova prevedena i kod nas, a predstavljaju dragocenu literaturu iz ove oblasti u svetu. Stalni je supervizor u Centru IMAGO.

2018. godine završio je kurs o neuropsihologiji: What is a Mind? (sertifikat možete pogledati ovde), koji vodi dr Mark Solms, šef katedre neuropsihologije na University of Cape Town i osnivač i predsednik International Neuropsychoanalysis Society. Među značajnim neuropsihološkim radovima profesora Solmsa nalazi se i otkriće moždanih mehanizama sanjanja.

Preveo je na srpski knjigu Mozak i unutrašnji svet, Marka Solmsa i Olivera Turnbula, što je prvo izdanje jednog dela iz neuropsihoanalize na ovim prostorima.

2021. godine je postao prvi sertifikovani psihoterapeut modaliteta Logosinteza (Logosynthesis®) u Srbiji, sa zvanjem praktičara i instruktora Logosinteze (sertifikate možete pogledati ovde i ovde).

Neprekidno se usavršava, a u svom radu koristi i tehnike telesne psihoterapije, transakcione analize, geštalta, metode dubinske relaksacije – autogeni trening i progresivna mišićna relaksacija. Redovni je učesnik kongresa psihoterapeuta. Na trećoj godini je edukacije za integrativnog psihoterapeuta u Srpskom udruženju za integrativnu psihoterapiju (SUIP).

Konsultativne seanse se zakazuju telefonom ili e-mailom. Za one koji nisu u mogućnosti da dođu lično na seansu, uvedena je i veoma konformna mogućnost online seansi u živom razgovoru preko Skype-a, Viber-a, Whatsapp-a ili Google Meet-a. Konsultacije su dostupne svima koji govore srpsko-hrvatski (srpski, hrvatski, crnogorski, bošnjački) ili engleski jezik.

e-mail: centarIMAGO@gmail.com

telefon: +381 64 287 91 02 – pozivati isključivo radnim danom i subotom u vremenu od 11h do 19h

Obratite nam se bez ustručavanja. Dostupni smo za Vas radnim danima između 11 i 19h.